Jól ismert műsorvezetők. Kitalálod mind a hatot?

Jól ismert műsorvezetők. Kitalálod mind a hatot?

Jól ismert műsorvezetők, ki tévés, ki rádiós. Az elsőről elárulunk egy titkot: A Magyar rádió moszkvai tudósítója volt 1973 és 1979 között. Viszont 1983-tól 5 évig New Yorkból tudósított!

Írj be betűket! Ha fekete, akkor jó, ha piros, akkor téves!

Különleges foglalkozások rejtvénye

Különleges foglalkozások rejtvénye

Próbálj a táblázatba betűket írni! Ha fekete, akkor jó helyen tapogatózol, ha piros, akkor tévúton jársz! Segítségül a harmadik vízszintes sor: olyan szakma, amelyik házasságkötéshez nélkülözhetetlen. Uccu neki, vesd bele magad! Ahogy bomlanak a sorok, a betűk, úgy frissül fel agyad minden rozsdásodó szeglete is! Figyeld meg, ez egy tuti ötlet lesz!

Félelmetes ünnepnap, ha megoldod, nem bántanak!

Félelmetes ünnepnap, ha megoldod, nem bántanak!

Félelmetes ünnepnap a rejtvény első sora! Ha beírod, lassan feltárulnak a sorok és egy kis ügyességgel, logikával a több szót is kitalálod! Ha megoldod, mentesülsz a szellemek bántalmaitól! Persze, csak, ha babonás vagy. Amúgy meg egy kis agytorna sohasem árt! Hajrá, csapj bele!

Egy rettegéssel teli éjszaka története! Te találod ki a folytatást!

Egy rettegéssel teli éjszaka története! Te találod ki a folytatást!

Párommal moziba mentünk, hogy megnézzünk egy új rémfilmet. Én nem kedvelem ezt a műfajt, de a párom iszonyatosan odavan érte. Néhány napja volt a szülinapja és én vettem meg neki a jegyeket is. A moziban félhomály volt és számomra ijesztő arcok méregettek végig. Párom szerint ez természetes, az ilyen filmeknek ez a közönsége. A mozi tömve volt, még szerencse, hogy az egyik sor szélére kaptam jegyeket. Így nem kellett átvágni a nézők között. Valahogy csak kibírom, gondoltam. A szokásos reklámok lementek. Halk moraj hallatszott. Ezek a rémtörténetekre kiéhezett alakok már nagyon várták a filmet, mint egy kábítószeres az utánpótlást. Teljesen sötét lett. Először egy pisszenés sem hallatszott, de váratlanul hatalmas robaj tört elő a vetítővászon irányából. De ordítások és jajveszékelések, sikítások hangja is!. Úristen, leszakadhatott valamilyen gerenda és a nézők közé zuhant! Felugrottam, most mit tegyek?
Kirohanok a vészkijáraton

Maradok, hiszen ez a rémfilm része lehet.

Önbeteljesítő jóslat! Mostantól erre is figyelned kell!

Önbeteljesítő jóslat! Mostantól erre is figyelned kell!

Önbeteljesítő jóslat! Mostantól erre is figyelned kell! Az első sor 9 betűje egy nagyon híres autógyáros neve. Ami utána következik, az egy igen nagyon megszívlelendő mondása. Írd be a nevet, vagy írj be betűket! Ha fekete, akkor jó úton jársz, ha piros, nem jó a tipped! Lassan kibomlanak a mondatok, de ehhez a te agyad találékonyságára is szükség van! Rejtvényre fel! Bontsd ki az agyvitorlád!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grimm mese. Kitalálod a mese címét?

Grimm mese. Kitalálod a mese címét?

Egy Grimm mese címe is szerepel a rejtvényben! Nagyon izgi játék! Írj be betűket bárhova! Ha fekete, akkor jó úton jársz, ha piros, akkor nem talált. Hamarosan kibomlik a cím és a rövid történet is! Tetszett a játék? Akkor írj egy kommentet, hogy motíváld újra a készítőt! Rejtvényre fel! Bontsd az agyvitorlát!

Idegen szavak

Idegen szavak

Idegen szavak kvíze!

Akarsz egy jót játszani az idegen szavak birodalmában? Hétköznapi szavakról van szó!
Kattints a képre és máris elröpítünk egy jó játékba! Kvízjáték felsőfokon! Belevágsz?

Kattints a képre!

Ógörög hírességek. Vajon mindet kitalálod?

Ógörög hírességek. Vajon mindet kitalálod?

Ógörög hírességek. Nyolc híres ember nevét rejtettük el az ógörög világból. Az egyikük neve nagyon is ismerős: ő az Antigoné írója. Az egyik sorban van ő is. Ha kitalálod, hogy melyikben van, és be is írod, nagyon megkönnyíted a nyomozást! De vigyázz, ez nem csak egy sima galopp, hanem bizony kemény agytorna lesz így is az ógörög hírességek megtalálásában!

Első angol mondataim! Tutira megjegyzed!

Első angol mondataim! Tutira megjegyzed!

Első angol mondataidat először is keresd ki a szóhalmazból! Ha sikerrel összehúzod, egy piros ablakban meglepetés ér! Tutira rögzül mindegyik mondat a fejedben!

Angol tanuló szókereső! Azt biztos, hogy beléd rögzül!

Angol tanuló szókereső! Azt biztos, hogy beléd rögzül!

Tanulj angolul! Keresd meg a szavakat a betűhalmazban!

Angol tanuló gyermekeknek, felnőtteknek vidám szókereső játék! Ha sikerrel jártál, a felbukkanó piros ablakban megtudod a szavakat magyarul lefordítva is! Jó memorizálást és írd meg, ha szeretnél ebből folytatást! Meglátod, az angol tanuló játékban rögzülnek a szavak a fejedben!